Nieuws

Armoede in Vlaams-Brabant verandert van gelaat

Foto Armoede in Vlaams-Brabant verandert van gelaat

  Gelijke kansen en armoede

  maandag 23 oktober 2017

Hoeveel armen zijn er nu eigenlijk in Vlaams-Brabant? En neemt de armoede nog steeds toe of is ze aan het afnemen? Vragen die regelmatig gesteld worden, maar waarop niet eenvoudig een antwoord gegeven kan worden. De provincie Vlaams-Brabant brengt daarom nu voor de tweede keer de beschikbare cijfers over armoede op een overzichtelijke manier samen. Deze schets van de lokale armoedesituatie in Vlaams-Brabant kan beleidsmakers en organisaties ondersteunen bij het voeren van een beleid dat armoede tegengaat.

  • Lees meer »

Deur naar je toekomst

Foto Deur naar je toekomst

  Onderwijs

  zondag 22 oktober 2017

'Uniek en straf secundair onderwijs in Tienen en Landen' De slogan waarmee de Scholengemeenschap Tienen-Landen zijn nieuwe website voorstelt.

  • Lees meer »

Jong talent gespot in het Provinciehuis

Foto Jong talent gespot in het Provinciehuis

  Onderwijs

  donderdag 19 oktober 2017

YOUCA vzw organiseerde voor de 12de keer de YOUCA Action Day, dat is trouwens de nieuwe naam van de Zuiddag. Meer dan 15.000 Vlaamse en Brusselse jongeren gingen aan de slag voor een bedrijf, een organisatie, een overheid of een particulier. Het loon dat ze daarmee verdienen steunt zowel een jongerenproject van Trias ngo in El Salvador en 7 projecten in België.

  • Lees meer »

Praktijkgerichte expertise van hogescholen en universiteiten is unieke bron van kennis voor bedrijven

Foto Praktijkgerichte expertise van hogescholen en universiteiten is unieke bron van kennis voor bedrijven

  Europa

  vrijdag 6 oktober 2017

Zoekt er iemand in een bedrijf het antwoord op een praktische vraag? Hogescholen en universiteiten hebben de juiste kennis en ervaring om hierop te antwoorden. De KU Leuven en UCLL maken deel uit van het netwerk “Laagdrempelige expertise- en Dienstverleningscentra” (LED). Bedrijven kunnen hier een expert rechtstreeks bellen of mail met hun vraag. Ze krijgen snel én gratis advies.

  • Lees meer »

Provincie dankt haar 280 leerkrachten

Foto Provincie dankt haar 280 leerkrachten

  Onderwijs

  donderdag 5 oktober 2017

Donderdag 5 oktober is het de internationale ‘Dag van de Leerkracht’. De provincie Vlaams-Brabant bedankt op deze dag de 280 personeelsleden van haar scholen De Wijnpers in Leuven, De Sterretjes en PISO in Tienen.

  • Lees meer »

Plukvers. Workshop voor klassen over fruit, gezond eten en techniek

Foto Plukvers. Workshop voor klassen over fruit, gezond eten en techniek

  Onderwijs

  dinsdag 3 oktober 2017

De provincie Vlaams-Brabant organiseert in oktober workshops over appelen en peren voor leerlingen van de 3de graad basisonderwijs en de 1ste graad secundair onderwijs.

  • Lees meer »

Nieuwsbrief

" Socialisme beleef je met je hart en
voer je uit met je verstand. " Logo spa