Nieuws

Provincie ondersteunt innovatie: PionierK prachtig voorbeeldproject

Foto Provincie ondersteunt innovatie: PionierK prachtig voorbeeldproject

  Economie

  dinsdag 7 november 2017

De provincie ondersteunt jaarlijks een vijftal nieuwe innovatieprojecten. Een belangrijke hefboom voor de ontwikkeling van nieuwe bedrijvigheid, en vaak een stap naar verder commercieel succes. In 10 jaar volgden bijna 50 projecten deze weg. Waaronder ook PionierK.

  • Lees meer »

Herdenkingsplechtigheden 2 november 2017

Foto Herdenkingsplechtigheden 2 november 2017

  Lokaal

  vrijdag 27 oktober 2017

2 november, een dag om even stil te staan bij wat was en niet meer is, of liever, bij wie er nog was, en ons vroegtijdig heeft verlaten. Hofheide biedt op donderdag 2 november 2017 de families, die het afgelopen jaar afscheid namen van hun dierbaren, enkele herdenkingsplechtigheden aan.

  • Lees meer »

Beter gebit voor 130 mensen in armoede

Foto Beter gebit voor 130 mensen in armoede

  Onderwijs

  woensdag 25 oktober 2017

Vandaag werd het mondzorgproject voor de Leuvense wijkgezondheidscentra. Met de steun van de provincie Vlaams-Brabant konden mondcoaches in wijkgezondheidscentra 130 mensen, die het financieel minder stellen, doorverwijzen naar een tandarts.

  • Lees meer »

Ik zie ik zie wat jij niet ziet

Foto Ik zie ik zie wat jij niet ziet

  Gelijke kansen en armoede

  dinsdag 24 oktober 2017

Maar liefst 33 gemeentes nemen deel aan de campagne 'Jouw gemeente toegankelijke gemeente'. Een campagne waar Vlaams-Brabant samen met de gemeenten wil werken aan meer toegankelijkheid, aan de hand van een 10-puntenprogramma. Vandaag werd er in Diest een demowandeling georganiseerd.

  • Lees meer »

Studie e-depot voor lokale besturen

Foto Studie e-depot voor lokale besturen

  Lokaal

  maandag 23 oktober 2017

Wat is een e-depot? Hoe richt je een fileserve in? Wat vraagt een e-depot van je organisatie? Op deze vragen en veel meer kregen de deelnemers van de studiedag e-depot een uitgebreid antwoord.

  • Lees meer »

Armoede in Vlaams-Brabant verandert van gelaat

Foto Armoede in Vlaams-Brabant verandert van gelaat

  Gelijke kansen en armoede

  maandag 23 oktober 2017

Hoeveel armen zijn er nu eigenlijk in Vlaams-Brabant? En neemt de armoede nog steeds toe of is ze aan het afnemen? Vragen die regelmatig gesteld worden, maar waarop niet eenvoudig een antwoord gegeven kan worden. De provincie Vlaams-Brabant brengt daarom nu voor de tweede keer de beschikbare cijfers over armoede op een overzichtelijke manier samen. Deze schets van de lokale armoedesituatie in Vlaams-Brabant kan beleidsmakers en organisaties ondersteunen bij het voeren van een beleid dat armoede tegengaat.

  • Lees meer »

Nieuwsbrief

" Socialisme beleef je met je hart en
voer je uit met je verstand. " Logo spa