Nieuws

Ik zie ik zie wat jij niet ziet

Foto Ik zie ik zie wat jij niet ziet

  Gelijke kansen en armoede

  dinsdag 24 oktober 2017

Maar liefst 33 gemeentes nemen deel aan de campagne 'Jouw gemeente toegankelijke gemeente'. Een campagne waar Vlaams-Brabant samen met de gemeenten wil werken aan meer toegankelijkheid, aan de hand van een 10-puntenprogramma. Vandaag werd er in Diest een demowandeling georganiseerd.

  • Lees meer »

Studie e-depot voor lokale besturen

Foto Studie e-depot voor lokale besturen

  Lokaal

  maandag 23 oktober 2017

Wat is een e-depot? Hoe richt je een fileserve in? Wat vraagt een e-depot van je organisatie? Op deze vragen en veel meer kregen de deelnemers van de studiedag e-depot een uitgebreid antwoord.

  • Lees meer »

Armoede in Vlaams-Brabant verandert van gelaat

Foto Armoede in Vlaams-Brabant verandert van gelaat

  Gelijke kansen en armoede

  maandag 23 oktober 2017

Hoeveel armen zijn er nu eigenlijk in Vlaams-Brabant? En neemt de armoede nog steeds toe of is ze aan het afnemen? Vragen die regelmatig gesteld worden, maar waarop niet eenvoudig een antwoord gegeven kan worden. De provincie Vlaams-Brabant brengt daarom nu voor de tweede keer de beschikbare cijfers over armoede op een overzichtelijke manier samen. Deze schets van de lokale armoedesituatie in Vlaams-Brabant kan beleidsmakers en organisaties ondersteunen bij het voeren van een beleid dat armoede tegengaat.

  • Lees meer »

Deur naar je toekomst

Foto Deur naar je toekomst

  Onderwijs

  zondag 22 oktober 2017

'Uniek en straf secundair onderwijs in Tienen en Landen' De slogan waarmee de Scholengemeenschap Tienen-Landen zijn nieuwe website voorstelt.

  • Lees meer »

Jong talent gespot in het Provinciehuis

Foto Jong talent gespot in het Provinciehuis

  Onderwijs

  donderdag 19 oktober 2017

YOUCA vzw organiseerde voor de 12de keer de YOUCA Action Day, dat is trouwens de nieuwe naam van de Zuiddag. Meer dan 15.000 Vlaamse en Brusselse jongeren gingen aan de slag voor een bedrijf, een organisatie, een overheid of een particulier. Het loon dat ze daarmee verdienen steunt zowel een jongerenproject van Trias ngo in El Salvador en 7 projecten in België.

  • Lees meer »

Praktijkgerichte expertise van hogescholen en universiteiten is unieke bron van kennis voor bedrijven

Foto Praktijkgerichte expertise van hogescholen en universiteiten is unieke bron van kennis voor bedrijven

  Europa

  vrijdag 6 oktober 2017

Zoekt er iemand in een bedrijf het antwoord op een praktische vraag? Hogescholen en universiteiten hebben de juiste kennis en ervaring om hierop te antwoorden. De KU Leuven en UCLL maken deel uit van het netwerk “Laagdrempelige expertise- en Dienstverleningscentra” (LED). Bedrijven kunnen hier een expert rechtstreeks bellen of mail met hun vraag. Ze krijgen snel én gratis advies.

  • Lees meer »

Nieuwsbrief

" Socialisme beleef je met je hart en
voer je uit met je verstand. " Logo spa