Nieuws

Kwaliteitslabel voor zorgprofessionals die werken met kankerpatiënten

Foto Kwaliteitslabel voor zorgprofessionals die werken met kankerpatiënten

  Gezondheid

  vrijdag 8 december 2017

Het Institute for Professional Care vzw deelde, met de steun van de provincie Vlaams-Brabant, het Kanker Beauty/Hair Professional-label uit aan 10 afgestudeerden. Deze gediplomeerde schoonheidsspecialisten en kappers zijn nu getraind om beter om te gaan met klanten met kanker.

  • Lees meer »

Onbekend maakt onbemind?

Foto Onbekend maakt onbemind?

  Economie

  donderdag 7 december 2017

Volgens een enquête van Voka Vlaams-Brabant zien nog maar weinig ondernemers een grote rol voor het provinciaal niveau weggelegd. Amper 34 % percent denkt dat de bestuurlijke toekomst aan de provincies is.

  • Lees meer »

Financieel gezonde provincie beslist over budget 2018

Foto Financieel gezonde provincie beslist over budget 2018

  Economie

  dinsdag 5 december 2017

Op 5,12 en 13 december bespreekt de provincieraad van Vlaams-Brabant het budget en de planning voor 2018. De overdracht van ongeveer 10% van de bevoegdheden aan Vlaanderen is af te lezen uit dat budget. Maar het valt vooral op dat met forse investeringen in fietsinfrastructuur, waterbeheer, betaalbaar wonen, toerisme, ruimtelijke ordening, provinciale domeinen, onderwijs, de provincie zich meer dan ooit waar maakt als streekmotor. Vlaams-Brabant heeft een begroting in evenwicht en blijft ook de provincie met de laagste provinciale belastingdruk.

  • Lees meer »

De provincies, jouw streekmotor

Foto De provincies, jouw streekmotor

  Onderwijs

  maandag 4 december 2017

Elke dag die wij in het veld doorbrengen zien we onopgeloste problemen in alle streken van Vlaanderen

  • Lees meer »

10 jaar innovatiesubsidie

Foto 10 jaar innovatiesubsidie

  Economie

  donderdag 30 november 2017

Onze regio wordt niet gekenmerkt door grote staalfabrieken, chemische bedrijven of werktuigbouwers. Vlaams-Brabant is vooral een provincie met veel kleinere, veerkrachtige en innovatieve bedrijven. Vaak zijn die ontstaan uit de vele kennisinstellingen, of er nauw mee gelieerd. Als provincie dragen wij dit kennisweefsel nauw aan het hart. En we creëren graag de ideale voedingsbodem om dat weefsel nog te versterken. We hebben daarvoor een keuze aan instrumenten in handen. Graag sommen wij je enkele van onze belangrijkste instrumenten op.

  • Lees meer »

Helden van de zorg

Foto Helden van de zorg

  Gelijke kansen en armoede

  dinsdag 28 november 2017

De provincie Vlaams-Brabant moet bijna afscheid nemen van welzijn, armoede, gezondheid en gelijke kansen. Maar dat gebeurt niet zonder een afscheidsfeest waarbij wij iedereen willen bedanken voor de fantastische jaren en de mooie verwezenlijkingen. Wij wensen jullie het allerbeste!

  • Lees meer »

Nieuwsbrief

" Socialisme beleef je met je hart en
voer je uit met je verstand. " Logo spa