Warmste Koers met Sven Nys

De provincie Vlaams-Brabant doet mee met de Warmste Week van Studio Brussel. Zo organiseren Toerisme Vlaams-Brabant en de gemeente Tremelo van 21 tot 23 december de ‘Warmste Koers’ in het Sven Nys Cycling Center in Baal. Deze week verkocht het provinciedomein van Kessel-Lo een houtsculptuur en zal de PIVO-site in Asse het decor zijn voor de Fire for Life.

  donderdag 21 december 2017

Vandaag start de Warmste Koers in het Sven Nys Cycling Center. Daar kan men drie dagen lang van 11 tot 21 uur op de rollen komen fietsen voor het goede doel. De opbrengsten van de actie gaan integraal naar Join2Bike, een Leuvense vzw die zich inzet om mensen met en zonder beperking op de fiets te krijgen.

Vandaag kruipen de Vlaams-Brabantse gedeputeerden en de burgemeester en schepenen van Tremelo samen met Sven Nys zelf op de fiets om deze warme actie een extra duw in de rug te geven.

"Sporten zorgt voor een gezonde geest in een gezond lichaam. Het is dan ook fantastisch dat er in het kader van de Warmste Week geld ingezameld wordt voor vzw Join2Bike by Belgian Power. In het beweegproject join2bike by Belgian Power vzw krijgt inclusie van andersvaliden sportief kleur. Validen en andersvaliden gaan wekelijks met de fiets samen op pad om letterlijk en figuurlijk hoge toppen te scheren. Met het ingezamelde geld worden er aangepaste fietsen aangekocht," zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor sport.

 

  Sport

 Nieuwsbrief

" Socialisme beleef je met je hart en
voer je uit met je verstand. " Logo spa