10 jaar innovatiesubsidie

Onze regio wordt niet gekenmerkt door grote staalfabrieken, chemische bedrijven of werktuigbouwers. Vlaams-Brabant is vooral een provincie met veel kleinere, veerkrachtige en innovatieve bedrijven. Vaak zijn die ontstaan uit de vele kennisinstellingen, of er nauw mee gelieerd. Als provincie dragen wij dit kennisweefsel nauw aan het hart. En we creëren graag de ideale voedingsbodem om dat weefsel nog te versterken. We hebben daarvoor een keuze aan instrumenten in handen. Graag sommen wij je enkele van onze belangrijkste instrumenten op.

  donderdag 30 november 2017

Wij balden samen onze partners KU Leuven, VUB, Voka Vlaams-Brabant en de POM Vlaams-Brabant ons beleid samen rond 5 speerpunten - Health, Food, Logstics, Creativity en Cleantech.

"De samenwerking tussen kennisinstellingen, bedrijven en overheden in Smart Hub Vlaams-Brabant mondt uit in heel wat strakke community-events, unieke projecten en de mooie promotie van onze innovatieve kennisregio in binnen- en buitenland", zegt Marc Florquin gedeputeerde voor economie.

Wij kijken daarbij uit naar samenwerking met andere kennisregio's. Die contacten vormen de ideale basis voor internationale projecten.

Veel ondernemingsinitiatieven van scholieren, student-ondernemers en bedrijfsgroeperingen ondersteunen wij met specifieke projecten. Wij moeten immers voldoende ondernemingszin aanwakkeren in onze provincie. Wij focussen als provincie natuurlijk ook op de heel belangrijke aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Tenslotte investeren wij specifiek in innovatieve samenwerkingen tussen kennisinstellingen, bedrijven, instellingen en overheden.

"Jaarlijks ondersteunen wij zo'n 5 nieuwe tweejarige projecten", zegt Marc Florquin. "Elk jaar volgen wij zo'n 15 projecten op tot een mooi marktgericht resultaat. In 10 jaar tijd vonden bijna 50 projecten de weg naar onze ondersteuning. De meeste beschouwen die steun als een belangrijke hefboom naar de verdere ontwikkeling van een nieuwe bedrijvigheid, een nieuw commercieel succes, een economische ontwikkeling in onze kennisregio, misschien zelfs een nieuw Europees, door de provincie mee gefinancierd, project", aldus Marc Florquin.  

De brochure "10 jaar innovatiesubsidie - Provincie Vlaams-Brabant inversteert in de kennisregio" stellen een aantal leuke projecten zich aan u voor. Hopelijk inspireren deze pareltjes u om bij een volgende oproep zelf een vernieuwend projectvoorstel in te dienen.

  Economie

 Nieuwsbrief

" Socialisme beleef je met je hart en
voer je uit met je verstand. " Logo spa