Vlaamse Life Sciences-bedrijven gaan internationaal

 

De provincie Vlaams-Brabant, FlandersBio, DSP Valley, Leuven MindGate en Flanders Investment & Trade gaan samenwerken om de Vlaamse Life Sciences-bedrijven aan buitenlandse partners te helpen.

  maandag 20 november 2017

Vlaanderen staat sterk in de sector van de Life Sciences, zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor EFRO-projecten. Dit is een groeisector van ondernemingen in de medische technologie (MedTech), de biotechnologie (BioTech) en de regeneratieve geneeskunde (RegMed).

Life Sciences is één van de topclusters in Europa. Binnen Vlaanderen neemt onze provincie bovendien een koppositie in. Met o.a. imec, de KULeuven, het UZ en ga zo maar door. We vonden het als provincie dus erg belangrijk om in dit project te stappen. Tegelijk bouwen we zo onze expertise inzake Health en internationalisering verder uit. En daar worden ook onze Vlaams-Brabantse bedrijven beter van.

Om deze sterke positie verder uit te bouwen, is het vinden van de juiste buitenlandse partners cruciaal. Zij zijn immers potentiële klanten en/of partners in onderzoek en ontwikkeling voor onze Vlaamse bedrijven.

Van Europa, over Vlaanderen, naar Vlaams-Brabant. Want dit EFRO-project past eveneens in Smart Hub Vlaams-Brabant van de provincie.

Met Smart Hub Vlaams-Brabant willen de provincie en haar partners Vlaams-Brabant verder uitbouwen en op de kaart zetten als unieke kennisregio. Smart Hub Vlaams-Brabant stimuleert innovatie, bevordert samenwerking tussen ondernemingen en kennisinstellingen en trekt investeringen aan. Uit binnen- en buitenland.

Daarom helpen de projectpartners, met de steun van EFRO-middelen, de Vlaamse Life Sciences bedrijven in hun internationalisering via matchingsessies, opleiding en een conferentie. Ook maken ze interessante buitenlandse Life Sciences-bedrijven warm om te investeren in Vlaanderen, aldus Marc.

  Europa

 Nieuwsbrief

" Socialisme beleef je met je hart en
voer je uit met je verstand. " Logo spa