Ik zie ik zie wat jij niet ziet

Maar liefst 33 gemeentes nemen deel aan de campagne 'Jouw gemeente toegankelijke gemeente'. Een campagne waar Vlaams-Brabant samen met de gemeenten wil werken aan meer toegankelijkheid, aan de hand van een 10-puntenprogramma. Vandaag werd er in Diest een demowandeling georganiseerd.

  dinsdag 24 oktober 2017

"Een goede toegankelijkheid is voor mensen met een beperking een zeer belangrijke voorwaarde om optimaal te kunnen deelnemen aan het dagelijks leven. Steden en gemeenten spelen hierbij een belangrijke rol. Daarom lanceerden we vanuit de provincie op 30 mei de campagne ‘Jouw gemeente toegankelijke gemeente? Samen werken we eraan’. Met deze campagne willen we blijvend aandacht vragen voor toegankelijkheid. En we raakten daarmee blijkbaar een gevoelige snaar: meer dan 50% van de Vlaams-Brabantse gemeenten ging het engagement aan", zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor Gelijke kansen.

Vandaag werd er in Diest ter voorbereiding van de knelpuntwandeling een demowandeling georganiseerd. Zo kregen de deelnemende gemeenten de kans om praktische vragen te stellen en tips te krijgen hoe zij de knelpuntwandeling in hun gemeente op een vlotte manier kunnen laten verlopen. Tijdens zo’n wandeling gaat aandacht naar de belangrijkste voorzieningen, voetpaden, oversteekplaatsen, ...

"Wat essentieel is", vertelt Marc Florquin verder, "hier worden mensen bij betrokken die minder mobiel zijn, een beperking hebben of om welke reden dan ook moeilijkheden ondervinden in de openbare ruimte. Want alleen zo krijg je een écht zicht op alle obstakels die zich aandienen. En alleen zo kan je dan de nodige maatregelen nemen om die weg te werken."

  Gelijke kansen en armoede

 Nieuwsbrief

" Socialisme beleef je met je hart en
voer je uit met je verstand. " Logo spa