Diest Bloeit van nieuwe ideeën

 

Vandaag lanceert Diest samen met 'Diest Handelt' het project ‘Diest Bloeit’. Diest Bloeit is een project waarmee de stad Diest streeft naar een kwalitatieve invulling van leegstaande handelspanden door ruimte te bieden aan pop-ups, start-ups en expo's.

  maandag 25 september 2017

Vandaag lanceert Diest samen met ‘Diest Handelt’ het project ‘Diest Bloeit’. Door ruimte te bieden aan pop-ups, start-ups en expo’s wil de stad leegstaande handelspanden kwalitatief invullen. De provincie Vlaams-Brabant maakte hiervoor €5.250 vrij via het subsidiereglement voor handelskernversterking.

“Niet alleen blaast ‘Diest Bloeit’ nieuw leven in de handelskern, het zorgt ook dat beginnende ondernemers met een beperkter risico kunnen experimenten. De deelnemende panden herken je aan een raamsticker”, vertelt gedeputeerde van economie Marc Florquin.

Dankzij Diest Bloeit genieten de pop-ups, start-ups en expo’s onder andere van een sterk verminderde huurprijs. De eerste zes maanden bedraagt die 50% van de oorspronkelijke prijs, daarna wordt dit 75%. Het traject eindigt na 1 jaar, waarna men eventueel een nieuw huurcontract kan afsluiten.

Zondag 1 oktober, tijdens het Weekend van de Klant, opent in de Ketelstraat de eerste pop-up store. KA’DO maakt originele en gepersonaliseerde geschenken en organiseert van oktober tot december verschillende workshops.

Op de website van Diest vindt u een opsomming van alle leegstaande handelspanden in het centrum https://www.diest.be/content/5514.

  Economie

 Nieuwsbrief

" Socialisme beleef je met je hart en
voer je uit met je verstand. " Logo spa