PISO beloont SODA-leerlingen met feest

Op vrijdag 2 juni beloonde PISO Tienen haar leerlingen, die het SODA-attest behaald hebben, met een feest.

  vrijdag 2 juni 2017

De provinciale school PISO Tienen geeft haar leerlingen die een schooljaar lang stipt, ordelijk, gedisciplineerd met een positieve attitude geweest zijn een SODA-attest. Hiermee kunnen ze gemakkelijker werk vinden.

SODA staat voor Stiptheid, Orde, Discipline en Attitude en moet de competenties van leerlingen extra ontwikkelen zodat ze het later gemakkelijker hebben op de arbeidsmarkt.

‘Met het SODA-attest willen we onze leerlingen belonen voor hun professionele attitudes en op die manier hun intrinsieke motivatie versterken. Met dit SODA-attest willen we een brug slaan tussen onze school en werkgevers’, zegt directeur Paulette Wouters.

‘Door mee te doen met het SODA-project willen we de motivatie van onze leerlingen verhogen en het technisch en beroepsonderwijs herwaarderen. De leerlingen krijgen met het SODA-attest een extra troef in handen in hun zoektocht naar een gepaste job’, zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor.

Vanaf 14 uur konden de leerlingen workshops dans en zelfverdediging volgen. Daarna werden ze, samen met hun ouders, ontvangen voor een receptie.

De receptie werd gevolgd door de officiële uitreiking van de SODA-attesten.

  Bekijk hier enkele sfeerbeelden.

  Onderwijs


  Meer foto's

 Nieuwsbrief

" Socialisme beleef je met je hart en
voer je uit met je verstand. " Logo spa