Welke gemeenten worden toegankelijk? Start toegankelijkheidscampagne

Op 30 mei ondertekenden gedeputeerde Marc Florquin en vertegenwoordigers van de deelnemende gemeenten het toegankelijkheidsengagement.

  dinsdag 30 mei 2017

Op 30 mei trapte de provincie Vlaams-Brabant de campagne ‘Jouw gemeente, toegankelijke gemeente? Samen werken we eraan!’ af. Vlaams-Brabantse gemeenten werken een jaar lang aan een 10-puntenprogramma voor meer toegankelijkheid. Als ze daarin slagen krijgen ze de titel ‘toegankelijke gemeente’.

De campagne omvat een 10-puntenprogramma waaraan de gemeenten, samen met On Wheels, gedurende een jaar kunnen werken. De gemeenten die na dat jaar alle punten van het 10-puntenprogramma hebben gerealiseerd, mogen gedurende één jaar de titel van toegankelijke gemeente dragen. Zij ontvangen hiervoor een charter.

‘We hechten veel aandacht aan toegankelijkheid voor kansengroepen. Toegankelijkheid vormt voor 20% van de bevolking een essentieel onderdeel om te kunnen participeren aan het maatschappelijk leven. De lokale besturen zijn hierin onze voornaamste partners. Vandaar dat we deze campagne vooral naar hen richten’, zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor gelijke kansen.

Aarschot, Affligem, Asse, Bierbeek, Diest, Dilbeek, Glabbeek, Haacht, Halle, Herent, Huldenberg, Kampenhout, Kapelle-op-den-Bos, Kortenaken, Leuven, Liedekerke, Londerzeel, Lubbeek, Machelen, Merchtem, Rotselaar, Steenokkerzeel, Ternat, Tielt-Winge, Tienen, Vilvoorde, Zemst en Zoutleeuw tekenden al zeker de engagementsverklaring.
Verwacht wordt dat na 30 mei nog enkele andere gemeenten zullen aansluiten.

  Bekijk hier enkele sfeerbeelden.

  Gelijke kansen en armoede


  Meer foto's

 Nieuwsbrief

" Socialisme beleef je met je hart en
voer je uit met je verstand. " Logo spa