63 Vlaams-Brabantse gemeenten hangen regenboogvlag tegen homo- en transfobie

 

17 mei is de Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie. Dan wappert op vele openbare plaatsen de regenboogvlag als teken van solidariteit met holebi’s en transgenders. In Vlaams-Brabant doen 63 van de 65 gemeenten mee.

  woensdag 17 mei 2017

Vlaams-Brabant was in 2012 de eerste provincie waar op 17 mei de regenboogvlag wapperde aan gemeentehuizen of andere openbare gebouwen’, zegt Marc Florquin, gedeputeerde van gelijke kansen. Andere provincies, maar ook grote instellingen en organisaties sprongen later op de kar. Intussen doen 63 van de 65 Vlaams-Brabantse gemeenten mee aan de actie.

Hoewel België internationaal niet slecht scoort in de aanvaarding van holebi’s en transgenders, blijft er nog veel werk aan de winkel.
‘Dat blijkt uit studies en recente gevallen van homo- en transfobie’, zegt Martine Debeuf, voorzitter van het Holebihuis Vlaams-Brabant. ‘Ook ligt het welzijnsniveau bij holebi’s en transgenders flink lager dan bij de rest van de bevolking. Niet in het minst bij jongeren. Met de campagne op 17 mei steken we hen een hart onder de riem’

Jong geleerd is oud gedaan. Daarom hechten de provincie Vlaams-Brabant en het Holebihuis Vlaams-Brabant veel belang aan holebi-aanvaarding bij jongeren. Op de Dag van de Jeugdbeweging in oktober werden frisbees uitgedeeld met de boodschap ‘Love, #Pride, Respect’.
Naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie bestelden 43 jeugdverenigingen een pakketje.

  Gelijke kansen en armoede

 Nieuwsbrief

" Socialisme beleef je met je hart en
voer je uit met je verstand. " Logo spa