Provincie schenkt Lou-pakketten aan alle Vlaams-Brabantse kinderdagverblijven

Naar aanleiding van de Week van de Opvoeding schenkt de provincie 812 Lou-pakketten aan de kinderdagverblijven en 50 aan de Huizen van het Kind.

  maandag 15 mei 2017

Op 15 mei organiseert kinderdagverblijf Kinderrijk uit Heverlee een Lou-atelier. Auteur Kathleen Amant leest voor uit het populaire kinderboek ‘Lou op weg naar school’. De peutertjes luisteren naar het verhaal en ontdekken het materiaal van Lou. Gedeputeerde Marc Florquin geeft uitleg waarom de provincie het Lou-pakket heeft ontwikkeld en, na de scholen, nu ook verspreid naar de kinderopvang.

‘Opvoeden is samen lachen, huilen, praten, eten en spelen…’ Dit is de slogan van de Week van de Opvoeding. Al deze momenten gaan over samen leren leven en rekening houden met elkaar’, zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor onderwijs en gelijke kansen.’ En dit sluit perfect aan bij het (voor)leesboek en educatief project dat de we lieten ontwikkelen door Kathleen Amant en çavaria vzw’.

Wat bijzonder is aan Lou is dat hij niet leeft in een wereld met enkel de typische mannen- en vrouwenjobs of het traditionele gezin. Hij woont in een superdiverse maatschappij zoals die vandaag bestaat.

Naar aanleiding van de Week van de Opvoeding schenkt de provincie Vlaams-Brabant twee exemplaren van dit kleuterpakket aan elk kinderdagverblijf van Vlaams-Brabant. De onthaalmoeders kunnen een pakket uitlenen bij het Huis van het Kind.

  Bekijk hier enkele sfeerbeelden.

  Onderwijs


  Meer foto's

 Nieuwsbrief

" Socialisme beleef je met je hart en
voer je uit met je verstand. " Logo spa