Leerlingen PISO leggen blotevoetenpad aan

Op vrijdag 5 mei werd het blotevoetenpad officieel ingehuldigd door gedeputeerde Marc Florquin.

  vrijdag 5 mei 2017

Leerlingen van het zesde jaar Gezondheids- en Welzijnswetenschappen van de provinciale school PISO in Tienen legden op de terreinen van hun school een blotevoetenpad aan. De leerlingen van de 1A-klas van PISO en van een klas van PSBO De Sterretjes kwamen het pad ‘inlopen’

Al enige tijd zijn onze leerlingen van het zesde jaar Gezondheids- en Welzijnswetenschappen in het kader van hun lessen ‘Geïntegreerde Opdrachten’ een heus blotevoetenpad aan het aanleggen op de terreinen van onze school’, zegt Paulette Wouters, directeur PISO.

Met dit initiatief wil onze school de natuurbeleving bij leerlingen uit het lager onderwijs versterken door hen een ‘natuurlijk’ plekje in de stad aan te bieden. Ook willen we tonen dat we een goede samenwerking met basisscholen in de omgeving hoog in het vaandel dragen’, zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor onderwijs.


Het blotevoetenpad kan gereserveerd worden door leerkrachten uit basisscholen. Zij zullen een aangepast lessenpakket krijgen. Hiermee kunnen ze, samen met hun leerlingen, hun bezoek aan het blotevoetenpad op voorhand uitwerken en ter plaatse allerlei dingen ontdekken.

  Bekijk hier enkele sfeerbeelden.

  Onderwijs


  Meer foto's

 Nieuwsbrief

" Socialisme beleef je met je hart en
voer je uit met je verstand. " Logo spa