N-VA brengt organisatoren van Vlaams-Brabantse evenementen zwaar in de problemen

 

Minister Liesbeth Homans (N-VA) heeft de subsidies voor een aantal sportevenementen in Vlaams-Brabant geschorst. Die tegemoetkomingen passen volgens Vlaanderen immers niet binnen de grondgebonden bevoegdheden van de provincie. Een interpretatie waarbij stevige vraagtekens geplaatst kunnen worden. Want via deze evenementen wil Vlaams-Brabant zich o.a. economisch en toeristisch op de kaart zetten.

  dinsdag 19 juni 2018

Gedeputeerde Marc Florquin (sp.a) reageert verbaasd op de schorsing door Homans: ‘Ik stel vast dat de minister dwarsligt voor deze - al bij al bescheiden - subsidies. Tegelijk ziet ze er geen graten in dat we een veelvoud zouden spenderen aan het WK wielrennen dat haar partijgenoot minister Muyters in 2021 naar Vlaanderen wil halen. Twee maten, twee gewichten?’

De beslissing van de minister heeft vooral zware gevolgen voor de inrichters van de evenementen. ‘Zij zien plots broodnodige inkomsten wegvallen. Ik hoop dat mevrouw Homans tevreden is dat ze tal van Vlaams-Brabantse organisatoren zwaar in de problemen brengt, of hen zelfs de doodsteek geeft. Als dat het warme Vlaanderen is, dan pas ik daarvoor’, besluit Marc Florquin.

 

 

  Sport

 Nieuwsbrief

" Socialisme beleef je met je hart en
voer je uit met je verstand. " Logo spa