Vlajo's Talentenstage @ Provinciehuis Vlaams-Brabant

Vandaag kregen de leerlingen van de eerste graad secundair onderwijs Redingenhof Leuven de kans om hun kwaliteiten te ontdekken tijdens de talentenstage. De eerste talentenstage ging door bij Provincie Vlaams-Brabant en was een enorm succes. Na afloop namen de leerlingen hun diploma in ontvangst.

  vrijdag 25 mei 2018

Onderwijs is meer dan een springplank naar de arbeidsmarkt. Dat mogen we nooit uit het oog verliezen. Maar hoe je draait of keert: een goede schoolcarrière biedt wel meer garanties op een goede plek op die arbeidsmarkt. Dus het is niet meer dan logisch dat het onderwijs onze leerlingen maximale kansen moet geven om te timmeren aan een zo goed mogelijke schoolcarrière.

Een goede studiekeuze maken is hierbij zeer relevant. Een goede studiekeuze is eentje die aansluit bij jou interesses, jouw talenten en tegelijkertijd voldoende uitdaging biedt om te blijven groeien, om grenzen te durven verleggen, om uitdagingen te durven aangaan.

“Een leerling laten rondsnuffelen in een bedrijf, helpt die leerling om inzicht te verschaffen in hun eigen talenten, vaardigheden en capaciteiten”,  zegt gedeputeerde voor onderwijs, Marc Florquin. “De klemtoon tijdens de talentenstage ligt niet op het klaarstomen van kinderen voor de arbeidsmarkt, maar wel op het ontdekken van kwaliteiten en het maken van sterke positieve keuzes.”

  Onderwijs

 Nieuwsbrief

" Socialisme beleef je met je hart en
voer je uit met je verstand. " Logo spa