Schoolverlatersdag ‘School gedaan?! Wat nu?’

Op maandag 16 april bezocht gedeputeerde Marc Florquin samen met de leerlingen de standenmarkt en het begin van de interactieve workshop die gebaseerd is op het format van ‘De slimste mens’.

  maandag 16 april 2018

Veel laatstejaars studenten zitten met een hoop vragen. Wat moet ik doen als ik afstudeer? Hoe pak ik mijn sollicitatie aan? Hoe zit dat precies om mij in te schrijven bij de VDAB? Kan ik nog een 7de jaar of bijkomende opleiding volgen om mij te vervolmaken?

Al deze vragen krijgen een antwoord op twee workshops die door de VDAB gegeven worden in het PIVO te Asse. Tijdens het improtheater komen de leerlingen bijvoorbeeld in contact met de meest ondenkbare situaties die zich kunnen afspelen tijdens een sollicitatiegesprek of op de werkvloer. Daarnaast krijgen de leerlingen info om nog een 7de jaar of bijkomende opleiding te doen.

‘Op deze schoolverlatersdag krijgen de leerlingen heel vlot en toegankelijk de verschillende opties voorgelegd van wat er allemaal mogelijk is na hun laatste jaar TSO of BSO. Zo kunnen ze vol zelfvertrouwen de overstap maken naar de arbeidsmarkt of naar een verdere opleiding’ zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor onderwijs.

  Bekijk hier enkele sfeerbeelden.

  Onderwijs


  Meer foto's

 Nieuwsbrief

" Socialisme beleef je met je hart en
voer je uit met je verstand. " Logo spa