Jongeren via fietsen toeleiden naar technisch onderwijs

De leerlingen van het Sjibke uit Betekom en Het Anker uit Nieuwrode testen in het Sven Nys Cycling Center in Baal het nieuwe educatief fietsproject Bike@school uit.

  dinsdag 17 april 2018

Op dinsdag 17 april  hebben de leerlingen van het Sjibke uit Betekom en Het Anker uit Nieuwrode  in het Sven Nys Cycling Center in Baal het nieuwe educatief fietsproject Bike@school uitgetest. Ze volgden er een workshop fietstechnieken, begeleid door Tony De Haes, jarenlang technische rechterhand van Sven Nys.

‘We willen met het project Bike@school de sportieve interesse in de fiets door trekken naar het technische luik van de fiets, de vaardigheden en interesse in techniek vergroten en de stap naar het technisch onderwijs verkleinen’, zegt Eric Beke, projectverantwoordelijke van Edutech.

‘De opwaardering TSO-BSO doelt dus op een “positieve keuze” van kinderen en jongeren. Dit wil zeggen dat zij op basis van interesses, talenten en goede informatie keuzes maken in hun studieloopbaan. We zien in Bike@school het perfecte pilootproject om de werkgroep Herwaardering TSO-BSO te inspireren’, zegt Michaël Vermeylen, technisch adviseur coördinator van het Damiaaninstituut Aarschot.

‘Jongeren stimuleren en opleiden in een technische opleiding is zeer belangrijk. Op die manier zijn ze mee met de nieuwste ontwikkelingen binnen de bedrijfstakken en kunnen ze met de beste toekomstverwachtingen de maatschappij instappen’, zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor onderwijs en economie.

  Bekijk hier enkele sfeerbeelden.

  Onderwijs


  Meer foto's

 Nieuwsbrief

" Socialisme beleef je met je hart en
voer je uit met je verstand. " Logo spa