Nieuwe sociale kruidenier opent de deuren in Diest

De eerste sociale kruidenier in Diest opent zijn deuren.

  woensdag 16 mei 2018

Diest – Vandaag opent Diest zijn eerste sociale kruidenier. Een bijzondere dag voor gedeputeerde sociale economie Marc Florquin. Als geboren en getogen Diestenaar keek hij erg uit naar dit moment.

In de sociale kruidenier kan je terecht voor gezonde voeding, maar ook voor verzorgings- en onderhoudsproducten. Dankzij het solidaire tweeprijzensysteem staat deze winkel voor iedereen open. Standaard wordt de solidaire prijs betaald, mensen met een laag inkomen betalen de sociale prijs. Op die manier kan iedereen gezonde en betaalbare producten aanschaffen.

“Dankzij de ontmoetingsruimte die hier zal komen, wordt de sociale kruidenier meer dan een winkel”, zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor sociale economie. “Het wordt een plek waar Diestenaren elkaar treffen en een babbeltje doen. Ook de sociale cohesie van de stad wint er dus bij.”

De sociale kruidenier komt tegemoet aan meerdere sociale doelstellingen zoals armoedebestrijding, ontmoeting, het verkleinen van de afvalberg en sociale tewerkstelling. Voor de oprichting en opening van deze winkel in Diest kon de sociale kruidenier rekenen op een provinciale subsidie van €5.000. Met de opening in Diest, telt onze provincie vanaf vandaag 3 sociale kruideniers. Hopelijk de start van een succesvol parcours van sociale kruideniers in Vlaams-Brabant en over heel Vlaanderen.

Meer weten? www.socialekruideniervlb.be

 

  Bekijk hier enkele sfeerbeelden.

  Economie


  Meer foto's

 Nieuwsbrief

" Socialisme beleef je met je hart en
voer je uit met je verstand. " Logo spa