Vlaams-Brabant kent grootste groei van starters

 

De cijfers bewijzen dat in Vlaams-Brabant ondernemen in de lift zit!

  woensdag 11 april 2018

Vlaams-Brabant is een ondernemende provincie. Dat bleek nog eens uit de zevende editie van de startersatlas van handelsinformatiekantoor Graydon en ondernemersorganisaties Unizo en UCM, die maandag voorgesteld werd. Vlaams-Brabant kende in 2017 van alle Belgische provincies de grootste groei van startende ondernemers. Maar er was nog meer goed nieuws: starters in Vlaams-Brabant hadden vorig jaar ook de hoogste overlevingsgraad.

In 2017 richtten 8.777 starters in Vlaams-Brabant een eigen zaak op, een stijging met 6,34 % tegenover 2016. Daarmee is onze provincie koploper. Opgesplitst naar activiteiten werden de meeste ondernemingen opgericht in de dienstensector, gevolgd door de vrije beroepen en de bouwsector.

Twee op drie Belgische starters overleefden de eerste vijf jaar (66,31 %). Eigenlijk een onderschatting, want ook omzettingen van eenmanszaak naar vennootschap werden als stopzetting beschouwd. En ook hier is Vlaams-Brabant de beste leerling van de klas, met een overlevingsgraad van maar liefst 69,27 %. Vooral de vrije beroepen scoorden hier hoog. De laagste overlevingsgraad werd genoteerd in de horecasector.

‘De cijfers bewijzen dat in Vlaams-Brabant ondernemen in de lift zit’, reageert gedeputeerde voor economie Marc Florquin. ‘Samen bouwen we aan de toekomst van onze provincie’.

(Bron: Made In Vlaams-Brabant, 10 april 2018)

  Economie

 Nieuwsbrief

" Socialisme beleef je met je hart en
voer je uit met je verstand. " Logo spa