Provinciedomein Kessel-Lo opent oriëntatieparcours voor kinderen met een beperking

Vandaag 10 april, tijdens de Week van de Provinciedomeinen, opende het provinciedomein Kessel-Lo in het bijzijn van gedeputeerde Marc Florquin officieel het nieuwe oriëntatieparcours voor kinderen met een beperking.

  dinsdag 10 april 2018

In het sportbeleid stond G-sport, sport voor mensen met een beperking, centraal. Iedereen heeft recht op beweging en dat in de best mogelijke omstandigheden. Doorheen de jaren heeft de provincie een tal van G-sport initiatieven ondersteund , zoals het nieuwe oriëntatieparcours voor kinderen met een beperking.

'Dit oriëntatieparcours is helaas het laatste wapenfeit van het provinciaal G-sportbeleid. Maar het werd een afscheid in schoonheid', zegt gedeputeerde Marc Florquin, gedeputeerde voor sport. ‘Het parcours biedt sporters met een beperking, maar ook anderen, tal van uitdagingen. Bovendien kwam het tot stand in samenspraak met begeleiders van de beoogde doelgroep’.

Het parcours geeft een boost aan het oriëntatievermogen van kinderen met een beperking. Het zorgt ervoor dat ze leren oriënteren, observeren en redeneren.

‘Door GPS en andere technische snufjes zijn we het misschien vergeten, maar je goed kunnen oriënteren is levensbelangrijk. Het geeft je zelfstandigheid een ongelooflijke boost. Er gaat zo – letterlijk – een wereld voor jou open. Onbetaalbaar eigenlijk’, vervolgt Marc.

Maar oriëntatievermogen krijg je niet vanzelf. Je moet het, zoals alles, trainen. En dat geldt des te meer voor wie een beperking heeft. ‘Gelukkig kan dit nu in Kessel-Lo’, besluit Marc. ‘De perfecte workout voor lichaam en geest!’

 

  Bekijk hier enkele sfeerbeelden.

  Sport


  Meer foto's

 Nieuwsbrief

" Socialisme beleef je met je hart en
voer je uit met je verstand. " Logo spa