Sociale economie en arbeidszorginitiatieven tonen wat ze kunnen in ‘People made, echt waar!’

Sociale economie en arbeidszorginitiatieven geven mensen nieuwe kansen. Alleen weet niet iedereen welke originele producten en diensten hieruit voortvloeien. Daarom besloten de stad Leuven, Taskforce Spitsregio Leuven en de Provincie Vlaams-Brabant de handen in elkaar te slaan en samen een pop-upwinkel te openen.

  dinsdag 13 maart 2018

Dag in dag uit gaan heel wat organisaties in Vlaams-Brabant aan de slag met mensen die niet makkelijk werk vinden of nood hebben aan een zinvolle dagbesteding. Sociale economie biedt hen de kans om zich te herscholen en werkervaring op te doen. En tegelijkertijd leveren ze duurzame, vaak biologische, producten af of verlenen ze diensten op een economische, ecologische en sociaal verantwoorde manier.

"Deze pop up getuigt niet alleen van ondernemingszin en de goede banden tussen sociale economie en arbeidszorginitiatieven onderling, maar ook van een mooie samenwerking over beleidsniveaus heen. Ik ben er trots op dat de provincie samen met de stad Leuven en de Taskforce Spitsregio Leuven de kar mocht trekken", zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor Sociale Economie.

Doelstellingen

“Voor het grote publiek is niet altijd duidelijk wat sociale economie en arbeidszorg juist zijn”, vertelt Bieke Verlinden, schepen van werk. “Ook staat men niet steeds stil bij welke diensten, producten en meerwaarde ze creëren voor onze stad. Werk op maat van mensen en mensen kansen geven om het leven een nieuwe start te geven, mensen de nodige ondersteuning bieden om een zinvolle rol te spelen in de stad: daar staat de verenigde sociale economie voor. Dat is waarom we People made, echt waar! lanceren. In deze pop-up winkel vind je de vele knappe en unieke producten en diensten van de Vlaams-Brabantse sociale economie en arbeidszorginitiatieven. Zo willen we als stad de werking en de producten van de partnerorganisaties bij het grote publiek promoten”, besluit schepen Verlinden.

Bovendien kunnen de organisaties op deze manier hun commercieel potentieel aftoetsen. De uitbating van de pop-up bevordert ook de samenwerking tussen de vele deelnemende initiatieven: winkelinrichting, stockbeheer, verkoop, promotie ... alles gebeurt door de werknemers van de deelnemende organisaties zelf. De inrichting van de winkel met duurzame materialen werd ontworpen door een vormgeefster van IKEA, met een hedendaagse en warme sfeer als resultaat.

“De pop-up winkel toont hoe veelzijdig sociale economie en arbeidszorg zijn. Je vindt er tal van fantastische producten uit onze provincie. Ga op ontdekkingstocht voor jezelf of voor een origineel cadeau. Spring zeker eens binnen”, aldus Marc Florquin, gedeputeerde voor Sociale Economie.

“Of het nu gaat om koekjes en bier van De Winning, juwelen van ’t Reva en Oostrem, cadeaubonnen van Velo en IN-Z, kunstwerken van Den Ateljee en Hestia, zeepjes van Priesterdelle, kaarsen van De Vlaspit en Sonar, wenskaarten van Den Travak of kinderspulletjes van ’t Collectief, er zal voor iedereen iets te vinden zijn bij People made!”, besluit Khadidja Ali Haimoud van Spitsregio Leuven.

Praktisch
Je vindt de pop-up winkel van 13 maart tot en met 7 april 2018 in de Diestsestraat 208 in Leuven. De winkel is open van dinsdag tot en met zaterdag, telkens van 10 tot 18 uur.
Meer info vind je op www.peoplemade.be of via www.facebook.com/peoplemadeleuven.

  Economie

 Nieuwsbrief

" Socialisme beleef je met je hart en
voer je uit met je verstand. " Logo spa