Leerlingen PISO bouwen mobiele winkel voor woonzorgcentrum

In aanwezigheid van gedeputeerde Marc Florquin overhandigden de leerlingen hun ‘mobiele winkel’ aan het woonzorgcentrum Oleyck.

  vrijdag 9 februari 2018

De leerlingen van het derde en vierde jaar Houtbewerking van de provinciale school PISO Tienen hebben voor woonzorgcentrum Oleyck in Landen een ‘mobiele winkel’ gebouwd.

‘De ‘mobiele winkel’ is een echt rijdend winkeltje waarmee het personeel door de gangen van het woonzorgcentrum zal rijden om de bewoners, die soms slecht te been zijn en de kans niet zien om naar een ‘echte’ winkel te gaan, de kans te geven om wat extra inkopen te doen. Het project bevordert dan ook de sociale werking in het woonzorgcentrum’, zegt Paulette Wouters, directeur PISO.

‘Voor onze leerlingen van PISO Tienen betekent dit dat zij de theorie kunnen omzetten in de praktijk. Als provinciale school willen wij onze leerlingen immers laten uitgroeien tot professionele vakmensen. Daarom is het onontbeerlijk dat ze tijdens hun opleiding de nodige ervaring kunnen opdoen. Zo vergemakkelijken we voor onze leerlingen de overgang van onderwijs naar arbeidsmarkt’, zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor onderwijs.

  Onderwijs

 Nieuwsbrief

" Socialisme beleef je met je hart en
voer je uit met je verstand. " Logo spa