Ruim 60.000 euro voor de versterking van 5 handelskernen. Provincie gaat voor bloeiende centra

De provincie Vlaams-Brabant keurde 5 handelskernversterkende projecten goed. Dilbeek, Landen, Tervuren, Tienen en het intergemeentelijk project van Horizon+ ontvangen in totaal 61.207,62 euro om hun handelskernversterkende initiatieven uit te voeren.

  maandag 22 januari 2018

‘De versterking van onze handelskernen is belangrijk’, zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor economie. ‘Door gemeenten te ondersteunen die hiervoor initiatieven nemen geven we niet alleen zuurstof aan de economie, maar zorgen we ook dat het daar aangenaam wonen is. Met ons economisch beleid spelen we een regisseursrol voor een welvarende en toekomstgerichte regio voor alle Vlaams-Brabanders’.

Tervuren, Tienen en Dilbeek ontwikkelen een beleidsvisie op hun handelskern

 • Tervuren actualiseert haar detailhandelsvisie, ontwerpt een plan om de beeldkwaliteit van het centrum te versterken en bakent haar kernwinkelgebied af. Hiermee wil de gemeente grip krijgen op de toekomstige ontwikkeling en de uitstraling en zichtbaarheid van het handelscentrum verbeteren De gemeente krijgt hiervoor 11.207,62 euro.
   
 • Tienen gaat investeren in haar stadskerngebied en de binnenstad aantrekkelijker maken. Daarvoor schrijft de stad een studieopdracht uit. Tienen wil het kernwinkelgebied afbakenen en de leegstand tegengaan. Bovendien zal de stad erop toezien dat de nieuwe zone voor grootschalige kleinhandel langs de Leuvenselaan geen concurrentie vormt voor de detailhandel in het centrum. Tienen ontvangt hiervoor 12.500 euro.
   
 • Dilbeek gaat deelnemen aan het traject bedrijvige kern van Unizo. Zo wil men komen tot een maatschappelijk gedragen handelskernprofiel en concrete acties. Daarnaast wordt er een online platform uitgewerkt, met een gemeentelijke klantenkaart. Dilbeek krijgt hiervoor 12.500 euro.

Landen en Horizon+ maken werk van de versterking van hun handelskern

 • Landen gaat een gemeentelijke cadeaubon invoeren, een initiatief dat voortvloeit uit het strategisch commercieel plan waaraan de stad momenteel werkt. De cadeaubon zal te verkrijgen zijn via een centrale verkoopautomaat. De gemeente krijgt hiervoor 12.500 euro.
   
 • Projectvereniging Horizon+ wil de relatie tussen het Zoniënwoud en de handelskernen van Tervuren, Overijse, Hoeilaart en Sint-Genesius-Rode versterken. Zo stimuleert het project de verweving tussen toerisme en economie. Vier kunstzinnige natuurinstallaties zorgen dat bezoekers gemakkelijker hun weg vinden naar winkelgebieden in de buurt. Er worden hiervoor aangepaste fiets- en wandelkaarten gemaakt. Horizon+ krijgt hiervoor 12.500 euro.

  Economie

 Nieuwsbrief

" Socialisme beleef je met je hart en
voer je uit met je verstand. " Logo spa