ACE Packaging uit Diest is Klimaatambassadeur 2017

 

Producent van duurzame en composteerbare verpakkingen krijgt meerderheid van de stemmen

  woensdag 17 januari 2018

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Voka Vlaams-Brabant maakten de provincie Vlaams-Brabant en Voka Vlaams-Brabant de Klimaatambassadeur voor Vlaams-Brabantse bedrijven 2017 bekend. Verpakkingsfabrikant ACE Packaging uit Diest gaat met de titel lopen.

Bedrijven konden zich kandidaat stellen voor de wedstrijd ‘Vlaams-Brabants Klimaatambassadeur 2017’.
De provincie Vlaams-Brabant en Voka Vlaams-Brabant selecteerden 3 finalisten op basis van criteria als relevantie van de duurzame acties, grootte van de acties en opname van duurzaamheid in de core business van het bedrijf.

De drie finalisten waren Flokk NV uit Roosdaal, Multiobus Van Mullem & zonen uit Tienen en ACE Packaging uit Diest.

Na een online stemcampagne werd uiteindelijk ACE Packaging verkozen tot ‘Klimaatambassadeur 2017’.

Dit bedrijf produceert duurzame broodzakken (Compy) en milieuvriendelijke verpakkingen voor bakkerijen, slagerijen en supermarkten. Alle zakken worden gemaakt op basis van een natuurlijke coating, in plaats van aardolie. Ook zijn ze overgeschakeld op watergebaseerde lijm in plaats van een lijmsoort op basis van aardolie. Hierdoor zijn hun papieren zakken 100% recycleerbaar. Het merendeel van de zakken is bovendien composteerbaar.

Blijven innoveren

“We maken wellicht de meest milieuvriendelijke verpakking op de planeet’, zegt Brenda Durniseau, Marketing & Communication van ACE Packaging. ’Toch blijven we vooruitblikken om het nog beter te doen. Zo willen we nieuwe certificaten halen om binnen twee jaar te evolueren naar een 100% composteerbare productie. We zoeken voortdurend naar nieuwe manieren van ecologische verpakkingen’.

Naast duurzame producten zet ACE Packaging ook in op een duurzame bedrijfsvoering. Zo hebben ze 7.500 m2 aan zonnepanelen op hun dak en is hun zusterbedrijf gehuisvest in een passief bedrijfsgebouw.

‘In de economie van de toekomst moeten milieu, klimaatneutraliteit en duurzaamheid centraal staan. Dat heeft Ace Packaging goed begrepen. He bedrijf zoekt immers voortdurend naar nieuwe manieren om verpakkingen milieuvriendelijker te maken. Innovatie in functie van een betere wereld. Economie, ecologie en tewerkstelling in een winnende combinatie’, zegt Marc Florquin, gedeputeerde van economie.

Vierde Klimaatambassadeur

De provincie Vlaams-Brabant en Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant verenigen hun krachten in miK, het milieu-infopunt voor de kmo. Sinds 2014 verkiest miK elk jaar één bedrijf tot Klimaatambassadeur. De vorige winnaars zijn NNOF (2014), Ecoworks (2015) en Kasteelhoeve Wange (2016). In mei 2018 start de zoektocht naar de volgende klimaatambassadeur.

Naast de verkiezing van de Klimaatambassadeur ondersteunt en begeleidt miK bedrijven bij het zetten van stappen richting duurzaamheid, klimaatneutraal ondernemen en energiebesparing. Met miK willen de provincie Vlaams-Brabant en Voka Vlaams-Brabant ondernemers motiveren om duurzaamheid echt binnen te brengen in het DNA van de onderneming en om van hun bedrijf een klimaatbedrijf te maken..

  Economie

 Nieuwsbrief

" Socialisme beleef je met je hart en
voer je uit met je verstand. " Logo spa